OM GRÄSTORPS KAMPSPORTSFÖRENING

Våra medlemmar är vem som helst från 4 år* och uppåt. Vi individanpassar träningen så att alla ska kunna känna att de utvecklas i rätt takt – dvs sin egen. Gemenskap, respekt, kamratanda och disciplin är våra ledord och kampsport handlar lika mycket om mental träning som fysisk! Alla ska känna sig välkomna och känna att dom har möjlighet att träna på ett sätt som är roligt, givande och nyttigt med tydliga framsteg!

Föreningen tog sin början i Mars 2012 då Ann Andersson och Jens Högsander tog initiativet att starta upp en kampsportsklubb på ”hemmaplan” i Grästorp efter att båda varit aktiva i Vänersborgs Taekwondoklubb tillsammans med samtliga 3 barn som tränade. Ann har en lång bakgrund inom Svensk Taekwondo och har en rad landslagsmeriter och en framgångsrik tävlingskarriär bakom sig.

tkd_familjen_s

Bättre tidpunkt för att starta föreningen fanns nog inte. Under en vecka i April visade Ann och Jens upp Taekwondo för samtliga 6-9:e klassare på Centralskolan i Grästorp och för ett antal klasser i Bredöls skola. Helgen efter deltog de i Grästorpsmässan i Ishallen och visade upp sig och rekryterade medlemmar.

Att succe’n var ett faktum insåg man nog först efter att man haft den första officiella träningen den 17 April och efter en vecka haft närapå 150 personer som provat på Taekwondo i Grästorp. Efter första terminen, som var ganska kort, så har klubben ca 100 medlemmar och lika många till har passerat och nyfiket provat på 1-3 gånger. Terminen avslutades med att ca ett 30-tal elever fick ta emot sina första bälten på en gradering som visade upp en otrolig kompetensnivå bland nybörjare, och eleverna presterade på topp.

Under sommaren har det bedrivits träning för de som vill och det har varit välbesökta sommarpass utan uppehåll och när vi gick in i termin nummer 2, Hösten 2012, så har det tillkommit nya ansikten som hört talas om klubben… Det mediala intresset har varit stort och många artiklar och annat har det blivit i olika medier…   Ett utökat utbud med Självförsvarsträning och Fys/Grupptränignspass körde även igång och under vårterminen 2013 startade en Jujutsusektion som tränar Hoku Shin Ko Ryu Ju Jutsu.539473_458631617503966_1662874447_n2 Förutom den nyttiga och allsidiga träningen så har föreningen fått en enormt bra och trevlig gemenskap med en klubbkänsla och samhörighet som sällan skådats. Både ledare, föräldrar, medlemmar och andra konstaterar regelbundet att vi erbjuder något som varit efterlängtat i stan och något som många längtat efter.

Vi deltog i Grästorpsfestivalen 2012 och fick pris som bästa nykomling och hade den ”överlägset största uppslutningen” (citat NLT 20120820). Vi fortsätter framåt och framgångssagan är inte slut ännu! Vi ser fram emot framtiden!!!