Från en tjej som fick panik och kunde få andningsnöd (med tillhörande akutsjukvård) vid en så enkel sak som muntlig redovisning i klassen.

…eller att få en fråga ställd från läraren.
Från en tjej som hellre gömde sig i garderoben och sa inte ett ljud när någon var elak mot henne eller mobbade henne .
Från en tjej som hade noll självförtroende, som slog sig själv i huvudet och tyckte hon var dum i huvudet så fort hon misslyckades eller inte klarade av nåt eller gjorde fel .

Så från allt det har Sara blivit en tjej som vågar stå inför en stor grupp människor i gymnastiksal.
Hon står framför Ann som bedömer henne och får inga panik attacker. Hon har lärt sig att hantera den pressen .

Hon säger ifrån om någon är elak eller mobbar henne och hon visar på ett ansvarsfullt sätt hur man ska hanterar sådana händelser i hennes ålder. Hon är inte rädd för dom längre utan hon tar hjälp av andra för att lösa problemen och får ett stopp på det istället för att gömma sig ledsen .

Hon har lärt sig att ett misslyckande är inte ett misslyckande utan en lärdom till att lyckas.
Hon vet nu att om man misslyckas så reser man sig upp och försöker igen.

KAI HAAPANIEMI
FÖRÄLDER TAEKWONDO 12-16 ÅR

Min tid hos Grästorps kampsport har varit en underbar tid att lära känna så mycket nytt folk som man aldrig hade gjort annars. För det blir väldigt nära gemenskap inom kampsporten som inte finns inom andra sporter. Sen den största personliga förändringen är bättre självförtroende och kroppskontroll.

ROBIN LJUNGGREN

Något som är en stor förändring är min fysik, mitt självförtroende har höjts, men den största förändringen är att jag har hittat en träningsform som jag tycker är kul och som passar mig, en sport som man känner att man tränar för sin egen skull och inte för någon annans skull.

HANNA SAHLBACK

Isa har utvecklats. Hon har, tycker jag, fått bättre självförtroende och fått upp aptiten, vilket är ett stooort plus =) Det känns så kul att hon äntligen har hittat något som hon tycker om att göra, något som är hennes =) Det var himla roligt att se henne i kamp, att hon stod på sig och sparkade och gick på tills tiden tog slut, Underbart!!!! Jag rös i hela kroppen och blev riktigt sugen själv=) Lika roligt var det att se henne göra Poomsae, sådan kontroll och intensiv koncentration, så härligt =)

Isa tycker: Jag tycker att det ger rolig och effektiv träning. Man får bättre kondition ,mer energi, bättre hållning och balans, samtidigt som det är roligt. Då tycker jag att det är bra träning =)

FRIDA PANTZAR – FÖRÄLDER – TAEKWONDO 8-11 ÅR

Jag har ju varit med ett tag nu och så här bra som jag mår nu har jag nog aldrig gjort. Har en kondition som jag aldrig trodde skulle kunna uppnås med mitt hjärtfel. Mycket piggare på jobbet och vardagen. Har provat på andra sporter men inte fortsatt p.g.a för mycket press, här tränar jag i min egen takt och det är riktigt roligt. Ett annat plus är att hela familjen kan vara med och träna och att det är en sån bra gemenskap bland alla kampsportare. Man hjälper varandra.

DANIEL HANSEN

Både jag och grabben har varit med ett tag nu. Beslutet att börja träna kampsport är med facit i hand helt rätt. Jag märker på Joel att hans självförtroende, koordination och timing har ökat markant. Jag och Joel pratar mycket om kompisarna och tränarna i både Taekwondo och Ju Jutsu, och det märks att han stortrivs i Grästorp.

För egen del trivs jag som fisken i vattnet. Det startade med att jag skulle följa Joel till Grästorp för att han ville prova på Taekwondo. En av instruktörerna kom fram och frågade om jag inte ville vara med. -Jo visst, svarade jag. Då hade jag ingen aning om ”hur med jag skulle bli”. Konditionen kom tillbaka,  timing och koordination som jag inte har haft dök upp. Med alt detta stärks även självförtroendet. Att få vara med att utveckla sig själv, elever och klubben känns helt rätt.

RUNE EINES – Medlem och förälder