LOMMA CUP 2013

ÄNTLIGEN var det dax! Som ny förening så får man inte tävla officiellt första året, så vad som känts som en lång väntan var äntligen över och det var dax för en av de största Taekwondotävlingarna inom Sveriges gränser – LOMMA CUP! Det var 12 fighters anmälda, och 4 i poomsae, samt 2 i Combat MMA – det skulle bli, och blev, en helg där vi hade fullt upp!!!

2 GULD, 7 SILVER OCH 5 BRONS FICK ÅKA MED HEM TILL GRÄSTORP!!! 

PREMIÄR – Först ut på mattan, i klubbens första match någonsin var;

SEBASTIAN HÖGSANDER
Sebastian går ut stabilt, men försiktigt i första matchen och tar hem en seger med 3-0 som gör att premiärnerverna lättar! I Semifinal blir motståndet hårdare och intensiteten skruvas upp, men en solid och intensiv insats där Sebastian kämpar sig igenom matchen som leder till en välförtjänt seger, och det väntar en FINAL! Där blir motståndet för svårt, och Sebastian står upp för sig själv och klubben och gör en bra insats emot ett mycket kvalificerat motstånd! Grymt jobbat och Grattis till SILVER!!!

RUNE EINES
Ett fighterhjärta och en mycket god fysik räcker långt! Rune kämpar sig igenom första matchen och slappnar av utmed att tiden går, för att sedan bjuda på underhållning där man riktigt känner hur roligt han tycker att det är!!! 2st ganska övertygande segrar leder fram till en final i vilken han faller med minsta möjliga marginal! Men, en upplevelse att se en kämpe som vägrar vika ned sig!!! SILVER även här!!!

På Söndagen ställde Rune upp i ”Combat MMA” och öppnade med en seger genom W.O. Nästa match bjöd på kvalificerat motstånd som ändå resulterade i poäng till Rune pga. att motståndaren använde ett förbjudet benlås. Tredje matchen var jämn och motståndet starkt, men Rune fick se sig besegrad på poäng. Match 4 dominerade Rune totalt och höll kontroll på motståndet både stående och på marken. Oturligt åkte han på en spark som gjorde att han tappade luften och fick ta räkning, och efter det lyckades motståndaren plocka in det ganska stora underläget och sätta en 2p spark i absolut sista sekunden som gav honom seger! Poäng och lite tur ledde trots detta till ett SILVER!!!

MARTIN KARLSSON
Fick bara en match, tyvärr. Martin öppnar starkt och fightas smart och tar med sig en enpoängsledning in i rondvilan. I andra ronden jämnar det ut sig och Martin har inte riktigt domsluten med sig när han sätter 2 fina dwi-chagi som kunde mött ett bättre öde på poängtavlan. En förlust med minsta möjliga marginal, men ändå en stabil insats av en dedikerad fighter!!!

MARTIN OVERLAND
Gör en otroligt bra match emot instensivt motstånd som han ändå håller stången. Matchen engagerar hela läktaren som alla hejjar och stöttar Martin som får in en rad tydliga träffar som går poängdomarna helt förbi. Vi hamnar i Golden Point och även där träffar Martin flera gånger med fina och tydliga tekniker som till hela publikens förtret helt undgår domarna. Motståndaren får in en träff som de INTE missar, och Martin faller tungt med milimetermarginal på ett sätt som upprör både kända och okända supporters i publiken! En match som inte lämnade någon oberörd, på gott och ont…

BJÖRN SKOOG
Björn kommer till Lomma väl förberedd och med lite utav en formtopp, men möter ett ganska svårt motstånd som inte riktigt låter Björn komma in i matchen, och lite av frustration och orutin leder till att Björn oturligt faller i sin första match. Men, en insats att vara glad och stolt över, att möta ett motstånd som inte ”passar” sin egen stil är otroligt jobbigt, men Björn stannar kvar i matchen och kämpar hela vägen ut!!! Vi är övertygade om att Björn kommer bjuda oss på många vinster i sin framtida karriär!!!

KAROL GIERUCKI
Ett fighterhjärta som saknar motstycke – full fart framåt med 100%-ig fokus på motståndaren!!! Karol fullständigt kör över sin motsåndare i första matchen och vinner på Teknisk överlägsenhet när domarna bryter matchen vid ställningen 15-2. Direkt till final och hårdare motstånd! Finalen bjuder på en motståndare som är bättre förberedd på Karols angrepp och intensitet, och karol faller tyvärr tillslut mot en värdig vinnare, men kan stoltsera med ett SILVER!!!

KALLE JOHANSSON
Taekwondo och Combat MMA, tävlingspremiär i två stilar samma helg för en kille på 16 år – det kräver en passion och övertygelse som inte alla kan plocka fram!!! Kalle har bara en motståndare i sin viktklass i Taekwondo och går ut för fullt och gör ”sin grej”. Kalle får övertaget direkt och näst intill chockerar motståndaren med två snabba poäng. Dessvärre samlar motståndet ihop sig och Kalle orkar inte riktigt hålla samma tempo hela matchen och faller till slut emot ett smart och taktiskt motstånd! Men, en SILVERPOKAL får han med sig hem…

I COMBAT MMA möter han en ganska skrämmande äldre kille med lång räckvidd i både armar och ben. Kalle går in med rak rygg och rätt blick, men möter ett ganska stort och kvalificerat motstånd som tillslut tar ryggen på honom och stryper ut Kalle med en ”Rear naked choke”… Men, även här räcker matchen till att få med sig en SILVERPOKAL på hemresan!!! Ett plus för inställning och mod!!!

EMELIE HANSEN
Möter ett mycket kvalificerat motstånd som ganska snabbt tar kommandot i matchen, men Emelie kämpar sig kvar och låter inte riktigt motståndet få slappna av. Dessvärre räcker det inte riktigt till och Emelie faller i sin första match trots en solid insats där hon stannar kvar i fighten på ett föredömligt sätt. Emelie imponerar trots glappet i kunskap och rutin till sitt motstånd, och vi tror att framtiden kan bjuda på betydligt mycket bättre utdelning!

LINUS ANDERSSON – KLUBBENS FÖRSTA GULDMEDALJÖR!!!
Linus tar kommandot från första sparken till sista och är aldrig riktigt hotad i sin första match. En underbar intensitet och fina fightertekniker bjuder på bästa tänkbara Taekwondo på den här nivån. I finalen får Linus 2 poäng emot sig ganska snabbt i matchen och självklart stiger oron hos den entusiastiska publiken. Men, ett stort fighterhjärta och enorm intensitet gör att han snabbt tar tillbaka övertaget och visar vem som ska ta med sig guldpokalen hem. Linus använder sig av tekniker som imponerar även på domarna och ger aldrig riktigt motståndaren chansen att komma tillbaka in i matchen. En GRYM insats emot ett riktigt bra motstånd i en tuff viktklass! GRATTIS TILL GULDET!!!

JOEL EINES
Gör premiär efter en ganska kort karriär i Taekwondon, men har ett riktigt fighterhjärta och rätt inställning. Joel möter i sin första match en riktigt duktig kille som rör sig över hela mattan och sparkar med stor precision och tar ledningen med 4 poäng. Joel tappar inte modet, utan höjer intensiteten och jagar sin motståndare runt mattan. Dessvärre får han in en träff på sin motståndare i ansiktet som leder till ett minuspoäng och underläget är 5-0. Men, motståndaren vill inte fortsätta matchen efter sparken i ansiktet och Joel vinner matchen.

Match nummer 2 bjuder oxå på ett hårt motstånd ifrån en hårdsparkande kille som visar att han har en hel del tävlingsrutin. Tyvärr får han in 2 tunga sparkar i bröstet på Joel som gör att Coach Jonne kastar in handduken och Joel faller på TKO… Men, bra jobbat och vi ser en lång och lyckosam framtid inom kampsporten för Joel!!!

EMIL ÅMAN
Emil möter även han ett motstånd med betydligt mycket mera tävlingserfarenhet. Men, han stannar kvar i matchen och gör sin hitills bästa Taekwondoinsats där han inte riktigt låter motståndaren slappna av utan tvingar honom att hela tiden pressa och jobba för att inte låta Emil komma nära. Tyvärr faller Emil på poäng, men vi ser en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt sedan Emil bestämde sig för att tävla!!!

INGEMAR CARLSSON – KLUBBENS FÖRSTA POOMSAEMEDALJ
Ingemar gör premiär på Taekwondomattan 59 år gammal med ett ganska nyligen opererat knä. Ingemar har en vilja som imponerar och en övertygande fokus på sin uppgift! Han gör sitt mönster på ett sätt som nog är den bästa någonsin och slutar 2:a i tävlingen och vi säger självklart GRATTIS TILL SILVER!!!

HANNA SAHLBACK
Hanna går ut hårt och gör kanske sitt livs bästa poomsae i första rundan och får synnerligen godkända poäng. Dessvärre håller inte riktigt fokus hela vägen in i poomsae nr2 där hon kommer av sig lite och presentationen haltar tidvis och poängen hamnar betydligt lägre. Men, med det första mönstret i minnet kan Hanna åka hem stolt och nöjd med sin presentation, för misstag gör alla och vi såg även i de högsta klasserna att utövare både glömmer bort sina mönster och får börja om… Hannas prestation ger henne ändå en BRONSMEDALJ att ta med hem…

IREN FRANZON – YTTERLIGARE EN GULDMEDALJÖR!!!
Iren travar ut på mattan och ”hämtar” sitt guld. Fullt fokus och en imponerande presentation där teknikerna sitter bra! Fina poäng som räcker ända fram, men väl förberett motstånd flåsandes bakom henne med små marginaler… GRATTIS IREN TILL ETT VÄLFÖRTJÄNT GULD!!!

ROBERT BALDINGER
Robert gör båda sina mönster utan några egentliga fel eller misstag, men tappar sannolikt poängen emot motståndet som har en betydligt aggressivare framtoning. Presentation är som bekant en bedömningsfråga och ligger helt i individens makt att värdera. Vi som tittat på hela klassen kanske ställer oss lite frågande till placeringen och poängen, och tycker att Robert kunde gått ett bättre öde till mötes, men just idag räckte det bara till en BRONSMEDALJ!!! Men, vi VET att Robert kommer att få hänga betydligt ädlare valörer runt sin hals inom kort!!!

MATILDA BRINK
Matilda har förberett sig otroligt väl och toppat formen inför sin premiär, men väl på plats i Lomma så får hon INGEN MOTSTÅNDARE. Detta får vi reda på under Lördag morgon och besvikelsen är total i hela lägret. Men, vi tror och hoppas på att Matilda snart får visa vad hon går för på mattan, och vi tror på en lysande karriär framöver!!!

Hela helgen har varit underbar, en resa som vi sent kommer glömma. Grästorp Kampsport har satt sig själva på Svenska Taekwondo och Combat Kartan med den äran! Vi har synt och hörts mest, våra fighters har haft maximal support både från vårat egna sammansvetsade gäng och från publiken på läktaren. Nu är vi igång, tävlingspremiären är avklarad och nu kör vi – FULL FART FRAMÅT!!!

alla
HELA GÄNGET (nästan, Ingemar Carlsson fattas på bilden! Och några föräldrar!)

linus

GULD TILL LINUS ANDERSSON!!!
hanna
HANNA SAHLBACK
folk

HELA HELGEN FANNS HELA GÄNGET VID RINGSIDE!!!
emelie

EMELIE HANSEN
deltagare

DE TÄVLANDE
ann_seb

SEBATIAN PÅ VÄG UPP PÅ MATTAN
ann_linus  LINUS FÅR HANDFASTA INSTRUKTIONER AV ANN
karol

KAROL BESVIKEN EFTER FINALFÖRLUST (det gick över!)
kalle

KALLE EFTER PREMIÄREN I COMBAT MMA
iren

IREN JOBBAR PÅ GULDET!!!
ingemar

INGEMARS SILVERPOKAL!!!
seb_ann_premiar

ANN & SEBASTIAN PÅ VÄG IN FÖR PREMIÄRMATCHEN!!!
seb_ann

SNART DAX…
rune_tkd

RUNE EINES
rune

SILVER TILL RUNE!!!
robban

ROBERT BALDINGER GÖR ENTRE
overlord

MARTIN OVERLAND – EN INSATS SOM FÖRTJÄNDE BÄTTRE RESULTAT!!!
martin

MARTIN I ÖVERLÄGE I RONDVILAN
lordagsfighters

LÖRDAGENS FIGHTERS
linus1

LINUS GICK UT HÅRT – OCH ÖKADE!
linus_vinst
…OCH DET RÄCKTE TILL GULD. EN GLAD KYOSANIM ANN!
tilde

TILDE VILAR PÅ VÄGEN HEM I BUSSEN, JOBBIGT ATT VARA SUPPORTER!
simon

SIMON VAKTAR UTRUSTNINGEN… 🙂
sebastian_fighter

SEBASTIAN I SEMIFINALEN
sebastian

SEBASTIAN LÄMNAR LOMMA CUP SOM SILVERMEDALJÖR!!!