Lomma Cup 2014

Lomma Cup 2014 is in the books!

Grästorp Kampsport på Lomma Cup 2014

För exakt ett år sen var det dags för tävlingspremiär för Grästorp Kampsport, och hela 17 starter var anmälda till Lomma Cup i Taekwondo. Klubben kom hem med mängder av medaljer efter en överväldigande premiär. Fram till idag har det fortsatt i en framgångsrik och inspirerande bana med medaljer i alla valörer i flera olika discipliner.  Klubben har tävlat i Taekwondons alla grenar samt i Jujutsuns markkamp Newaza och i Combat MMA under året med god framgång. Med ett SM-guld och flera åtråvärda medaljer bärgade så gick åkte 18 personer till Lomma och klubbens andra ”tävlingsår” är därmed inlett…

I år var startfältet mindre än tidigare på Lomma Cup, men grupperna var stora och motståndet hårt. Klubben åkte med 8 tävlande som stod för sammanlagt 10 olika starter i 3 olika discipliner. Taekwondo Kamp och Mönster, samt Combat MMA som är en lättare variant av MMA med semikontakt och ett mycket kontrollerat regelverk.

Isabell Hanson Ohlson, Joar Edlundh, Joel Eines, Anders Lilja, Karol Gierucki, Rune Eines, Martin Karlsson och Robert Baldinger tävlade under helgen och fick med sig sammanlagt 5 medaljer hem.

Guld vann Martin Karlsson i Taekwondo kamp, Silver till Rune Eines i både Taekwondo och Combat MMA, och ett Brons till Karol Gierucki i Taekwondo kamp samt ett Brons i Takwondons mönster till Robert Baldinger.

Björn Skoog fick avstå tävling denna gång pga. skada men gjorde en strålande insats som coach tillsammans med undertecknad. Lomma Cup är en av landets största tävlingar och samlar deltagare ur alla nivåer från flera Europeiska länder och motståndet är ibland både hårt och rutinerat. Grästorps framfart på mattorna har inte gått obemärkt förbi utan det är många som kommer fram för att framföra sin uppskattning och beundran över klubbens entusiasm och glödande anda.

Innan sommaruppehållet så är det en tävling i Göteborg i Juni som vi hoppas kunna medverka på med ett stort antal spelare. Talang, träning och entusiasmen är det inget fel på hos våra utövare, men rutin jobbar vi fortfarande på och hoppas på att kunna få genom att fortsätta sporra våra elever till att tävla, då kommer medaljerna fortsätta hagla in!!!

// Jens Högsander