Jag är för gammal för att börja!

Oftast är man för ung för att sluta. Att kombinera fysisk aktivitet med mental träning är något som kroppen behöver hela livet. Få andra sporter ger en såpass bred träning som kampsport med både kondition, styrka och smidighet.
Kampsporten är också helt individuell och du behöver inte mäta dig med någon annan än dig själv. Det handlar om att bli så bra man själv kan bli med de förutsättningar man har. Inom sporten finns utövare som tagit svart bälte, i rullstol!
Så, kan du ta dig till lokalen är du inte för gammal.

Vad tränar ni för kampsporter?

Vi tränar primärt Taekwondo, Ju Jutsu och Kickboxning. Vi har även träningspass för de allra minsta från 4-7 år som vi kallar Örnligan.

Behöver jag anmäla innan jag kommer första gången?

Du får gärna kontakta oss om du har ytterligare frågor, men annars är det bara att dyka upp på ett pass. Kom i god tid och sök upp en instruktör så vi vet att du är ny och kan introducera dig bättre.

Varför skall jag lära mig eller mitt barn att slåss?

Att kampsport främjar våld är en fördom. Av samma anledning som brandmän startar färre bränder skapar kampsportare färre våldssituationer genom att bygga kunskap och inre trygghet. Respekt, artighet, självkänsla och ”ridderlighet” är något som är en naturlig del av vår träning, från våra minsta till våra seniorer. Läs gärna ”10 anledningar…” här.

Jag har ingen dräkt, vad skall jag ha på mig?

Ett par långa träningsbyxor och en t-shirt eller långärmad träningströja utan knappar, dragkedja eller andra hårda detaljer funkar bra.
Alla tränar barfota. Se även till att inte ha smycken eller armbandsur osv på dig då dessa kan gå sönder eller riva någon.

Måste man tävla?

Nej. Tävling och elitkarriär finns som en möjlig väg i sitt utövande. Taekwondo  Kyorugi (kamp) är en OS-gren och naturligtvis något man kan satsa på. Olikt andra sporter är dock tävling inte grunden i verksamheten. Traditionell kampsport bygger på en filosofi och ett system som skall hjälpa individen till ett liv med bättre hälsa, psyke och mentalitet. Att tävla eller inte är något man väljer själv.

Hur fungerar medlemskapet?

För att träna hos oss måste du först vara medlem. Medlemsavgiften betalas en gång per år.
Utöver detta betalar man en träningsavgift varje termin. För träningsavgiften kan man delta på samtliga pass som klubben har i sitt ordinarie träningsschema.

Det kan även tillkomma extra kostnader om man ex graderar eller deltar på något läger m.m.

Ni har flera pass, vad skall jag träna?

Våra stilar är alla relativt olika träningsformer. Läs mer om dem på denna sajt.
Är du osäker på vad du vill börja med föreslår vi att du provar! 2 gånger är ju gratis.
Vill du sedan träna både flera stilar så går det också… det kostar inget extra.

Hur betalar jag?

Alla kostnader, om inte annat anges, sänder vi faktura via mail på. Detta gäller även när du handlar i vår klubbshop.

När är det bäst att börja träna?

Idag!